Om det ändå hade varit lite sämre väder

Hela förra veckan gick jag och längtade efter att komma ut på seglingstur i skärgården med Maria och Hans (mina och Marias nya vänner här i Västervik). Vi hade planerat att sticka ut direkt efter jobbet på fredagen för att få ut så mycket som möjligt att av seglingen och skärgården. Det hade varit strålande sol hela veckan men enligt rapporterna så skulle det bli något sämre till helgen och blåsa rejält. Under fredagseftermiddagen hade jag varit ute på Idö med ett gäng tyska journalister och fått en försmak av vad som väntade oss under helgens segling. Jag var riktigt taggad. Tyvärr fick jag meddelandet när jag kom hem att vi skulle ställa in seglingen. SMHI hade varnat för sämre väder och regn på fredagskvällen samt ökade vindstyrkor. Attans!

Vi begav oss upp till Maria och Hans för att äta maten som vi förberett och ha lite trevlig ändå. Vi bestämde oss för att sitta på deras uteplats till maten för att det såg ut att klarna upp lite. När vi började äta hopade molnen sig och vi var nöjda med att vi tagit rätt beslut genom att stanna hemma. Visst hopade molnen sig men de klarnade upp lika fort. Solen sken in på uteplatsen och ju längre kvällen led så blev vi bittrare och bittrare... Ironiska kommentarer som att "det var ju tur att vi stannade hemma nu när det blev såååå hemskt väder" duggade tätt.

Vi samlades igen till frukost på lördagsmorgonen eftersom Maria och Hans hade förberett det till oss allihopa. Frukosten avnjöts ute i deras trädgård och det var hur mysigt som helst. Någon muttrade lite drömskt; ”tänk om vi suttit i båten nu…”  Vi stack inte iväg eftersom ”min” Maria behövde vara hemma till kvällen för att ta sig norrut mot Stockholm och ställa upp i Tjejmilen på söndagen.


Lasse på Idö berättar om ön för de tyska journalisterna.

Istället för att vara ute i skärgården beslöt vi oss för at ta oss till en auktion i Fårhult och plocka bär och svamp. Fårhult är precis så som man föreställer sig Småland. Liten väg som går igenom samhället, som består av hagar röd hus med vita knutar etc etc. Vi hittade inga fynd under visningen som vi ville stanna kvar för utan begav oss vidare mot svampen och bären. Mycket björnbär fanns det. Maria och Maria kunde inte plocka av allt innan de kände sig färdiga. Lite svamp hittade vi också men vi letar fortfarande efter det där riktigt bra stället. Varmt och skönt var det. Tänk så trevligt det hade varit i skårgården…

Söndagen ägnades också åt auktion, den här gången i Björnsholm. Vad grejor och vilka klipp folk gjorde. En BMW från 1997 för 20000, en rokokogrupp (soffa och två fåtöljer) för 250 kronor. Det var helt galet. Även om jag inte köpte något så var det ett nöje att bara sitta med och lyssna och se vad saker och ting gick för. Efter halva auktion gick vi ut och åt vår matsäck i strålande sol. Undra om det var lika bra väder i skärgården?

Helgen var jättetrevlig. Tänk bara om det hade varit lite sämre väder då hade vi sluppit att gå och tänka på hur bra det hade varit i båten...

/Christoffer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0