Tyskar söker tyskar...

Igår var det nästan tyska föreningens konferens i Västervik. En tysk journalist och fotograf är på besök i skärgården för att fiska och de blev glatt överraskade när ägaren av Västerviks Fishingcamp visade sig delvis bo i Hamburg. Ännu bättre var det när de fick reda på att det finns en berlinare som driver restaurang i Västervik.
Va, tänkte jag? Vem är det? Men visst är det så, eller nästan i alla fall. Pelle Preusse på Söderköket har invandrade tyska föräldrar som kom till Västervik för att arbeta på Electrolux under femtiotalet.

Ibland är det tillfälligheterna som gör upplevelsen. Igår var en sådan dag. Förutom att våra journalister mötte Västervikstyskar mötte de också livslevande skärgårdsbor. Kanske de två mest legendariska på vår destination. Det var Elisabet och Owe Wiström på Örö som kom in med sin båt till hamnen i Händelöp. Självklart hade de flatrökt ål med sig in som de säljer och ett inköp var givet. Thomas som en av journalisterna heter blev nästan rörd när de visade sin båt och berättade lite om sig själv. Owe och Elistbets liv var väldigt långt ifrån hans vardag i Berlin.

Idag ska vi bjuda våra tyska vänner på äggröra och flatrökt ål.

Smakbitar av flatrökt ål förbereds till våra journalistvänner från Tyskland

För tillfället är våra kära tyska vänner ute med Västerviks Fishingcamp och letar efter gammelgäddan. Under eftermiddagen blir det fiske ute på Hasselö med skärgårdsfiskaren Thomas Liew. På Hasselö ska de lägga ut nät som sedan ska tas upp tidigt imorgon. Senare på lördageftermiddag bär det av till Risebo Fritid, vår Konfiskeanläggning i norra delen av kommunen. Där avslutas fiskebesöket med forellfiske.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0