Det blir skärgårdsfestival på Fiskaretorget vecka 29

Skärgårdfestivalen inleds med skvalp från åror när roddarna från Hasselö kommer till stan onsdagen den 15 juli. Det är matmarknad på Fiskaretorget och fest i dagarna fyra som hägrar. Ett 30-tal matstånd väntar, allsång, modevisning anno 1900, allmogeauktion och en mängd andra aktiviteter och utställare fi nns att besöka kring Fiskarehamnen till och med lördag den 18 juli.


Skärgårdsfestivalen och matmarknaden på Fiskaretorget, där småskaliga matproducenter säljer strömmingsburgare, nybakat bröd, nyrökt fi sk och andra kulinariska rätter som speglar hur livet var i Fiskarehamnen förr i tiden, är hjärtat i skärgårdsveckan. Ackrells hantverksmarknad i Båtmansgränd kommer även att förlängas från en dag till tre. Teaterföreningen Teaterskeppets skådespelare kommer ett ta tillbaka besökarna till livet på Fiskaretorget anno 1900. Man kommer att kunna lyssna till tändkulemotorer, se hur linolja framställs, prova på att segla och ro genuina skärgårdsökor samt ta del av en mängd andra utställares spännande alster från svunna tider. På fredagen bjuds på allsång på bryggan mellan 18-22 med Tony Lindgren, Ingrid Hogman, Mats Mollin och Västerviks Glapack.


Det är tack vare destinationens satsning på evenemang genom bolaget Evenemangsutveckling i Västervik AB och den nya aff ärsutvecklaren inom området som gjort skärgårdsfestivalen möjlig. Företagarna i Västervik har genom sitt engagemang som sponsorer varit en förutsättning för att arrangemanget skulle gå att genomföra. Ett stort antal företag har gått in i ett treårsavtal med evenemangsbolaget för att säkerställa skärgårdsfestivalens närmsta framtid och utveckling.

VisFestivalen och MC-Dagarna är evenemang som länge lockat turister till Västervik men under vecka 29 har restaurangägare och handeln efterfrågat ett större årligen återkommande arrangemang. Detta blir nu verklighet när vecka 29 får en egen festival full av skärgård och svunna tiders handelsliv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0