Till häst

Nu när vädret har varit varmt ett tag så är det perfekt att runda av med en härlig kvällstur till häst. Västerviks kommun har mycket vacker skog och natur. Ett exempel är vackra Kallernäs utanför Gladhammar. När man kommer dit börjar man med att lära känna hästen och hur man kommer att gå till väga. När det känns som att man vet hur det ska gå till så rider man iväg. Under turen får man en liten guidning om vad som har hänt förr i tiden där. Exempelvis rider man förbi gården där Ellen Key har tillbringat väldigt mycket av sin tid.


Väl uppe på hästryggen glömmer man bort både tid och rum. Efter en stunds ridande, om man väljer den längre turen, stannar man till och tar en fika vid en glänta med en underbar utsikt över vattnet samtidigt som solen går ner om man har tur.

Man får även prova på att trava och galoppera, när man börjar galoppera känns det som taget ur en film.


Man kan även prova på turridning utanför Gamleby, i Himmelsrum som ligger 2,5 mil norr om Västervik. Här kan man även hyra stugor. För att komma i kontakt med denna anläggning kan man ringa 0493-660 70.


Både i Kallernäs och i Himmelsrum är det islandshästar man erbjuds att rida ut med. Dessa hästar är perfekt för nybörjare. Dem är snälla och följsamma.


Detta är exempel på en perfekt utflykt för en sval sommarkväll tillsammans med bästa vännerna eller familjen eller någon som man vill tillbringa lite extra tid med. Detta är en upplevelse som inte försvinner i första taget.

Har du inte hittat ditt smultronställe än kanske det här är det rätta för just dig.

Rebecca


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0