De här julborden är inte riktigt som andra...

...de är liksom lite annorlunda. Tänk att kliva ombord på en skärgårdsbåt mitt december när det är så där bitande kallt att det svider i kinderna och att välkomnas av kapten med rykande glögg och pepparkakor. Färden går förbi vindpinade klippor men ombord är det varmt och gott. Målet med färden är Idö och Idö skärgårdskrog med underbar utsikt över kobbar och skär. Här trängs korvar och, skinka och rödbetssallad allt med en vacker inramning av skärgård.

Eller...
...hur vore det att stampa av sig den första snön från kängorna och kliva in i ett gammalt garveri mitt ute i skogen. Där inne luktar det hembakt och från spisen sprakar den torra veden. Här är det jul på gammalt vis. Precis som i sagorna från förr. Det är Tofvehults kafé som bjuder in.

Sista anhalten på annorlunda julbord är Båtmansstugorna inne i Västervik. Om helgerna kokar mor gröt och erbjudar skinksmörgås och våfflot till alla julshoppare. Vilken stämning!

Tänk vad skönt att få ta det lite lugnt en stund så här i julruschen... Kolla in annorlunda julupplevelser i vår evenemangskalender
  

Utställning och julfika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0