Älgarna protesterar, älgarna har fått nog...

Nej, så är det nog inte riktigt hos Pelle och hans vänner i vildmarken, eller älgparken i Virum. För lite drygt en månad sedan så var vi två kandidater här på Västerviks turistbyrå som fick följa med på vildmarkssafari hos Pelle. Vi begav oss vid klockan kvart över sex på kvällen för att hitta till Horn/Hycklinge åt Kisa.

Efter att ha kört en halvtimme och vi närmade oss Hycklinge så trodde vi att vi hade kommit fel, men så var inte fallet utan det var bara att fortsätta. Efter ytterligare en stunds bilkörning så ser vi Pelle och hans kompanjon Bengt i en safaribil, en sån där man har sett på tv i filmer.


Tillsammans med de andra som träffats för ett äventyr i vildmarken så blir vi utrustade med walkie talkies, varsin kikare och ett blad med bilder med djur att kryssa för man ser under färden. Vi får även olika nummer för att hålla oss rätt i ledet efter guidernas bil, vi blir nummer ett.

Innan vi åker iväg får vi se olika delar av djur och gissa vilken klöv som tillhör vilket djur. Vår färd börjar med en härlig ljus kväll med sol. Under vår färd ser vi först ett gäng med dovhjortar. Senare ser vi även harar, rådjur och en älg. Efter att halva vår safari har gått så stannar vi till vid en dunge där vi går ner för att grilla viltkorv och bli bjudna på smörgås med pålägg av älg och vildsvin.


Det blir en jättetrevlig fikapaus med en väldigt vacker kvällssol som sträcker sig över vattnet som ligger alldeles stilla. Den ena av våra guider tar gitarren och sjunger ett par visor för oss, och dem vi känner igen sjunger vi med till.


Sedan fortsätter vi vår färd, det börjar nu mörkna och vi hoppas på fler älgar och förhoppningsvis ett par vildsvin. Det är svårt att se när det mörknat. Till vår lycka upptäcker våra guider tre vildsvin, en sugga med mindre kultingar som står och äter nere i kanten på en äng.

Strax efter ser vi något som vi tycker är väldigt häftigt, en lysmask!


Nu går resan hemåt igen och vi är riktigt nöjda med vårt äventyr.
/Rebecca


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0