VisFestivalstorsdag och solen skiner!

Det kan inte bli mycket bättre än att man vaknar torsdag morgon i vecka 28 och tittar ut genom fönstret och det är strålande solsken och klarblå himmel!
Ikväll ska jag och mina vänner som är här på besök för 10:e sommaren i rad (Oj, jubileum! Ytterligare något att fira!) traditionsenligt in i ruinen.

Här kommer mina högst personliga tips för en lyckad VisFestivalskväll!

1. Du måste ha en bra väska med dig. Mycket ska i den och sen ska du ha med den ut på stan efter att konserten är slut. Ryggsäck fungerar utmärkt.  Innehållet i väskan är viktigt. Inte för lite men samtidigt inte för tungt!
- Ta med:
- Varm tröja, jeans eller andra byxor. Vindtät jacka ifall det väntas bli kyligt.
- Mat! Sallad, en god baguette eller liknande. Snacks givetvis. Man blir grymt sugen på något salt efter ett par timmar.
- Dricka! Har du plastmuggar så ta med några extra, de har en tendens att gå sönder.
- Något att sitta på. Fem timmar på en träbänk sätter sina spår.
- Våtservetter eller papper.

2. Samlas en stund innan och ladda tillsammans om ni är ett gäng. Det höjer stämningen! Grilla under eftermiddagen eller ta lite mat på någon av uteserveringarna i stan. Lilla scenen finns utanför ruinen och på Wimmerströmska Gården spelas visor om du vill ladda med musik.

3. Köa vid ca 16.40. Vi har provat olika tider i många år och det här känns som ett säkert kort. Ha kul i kön! Det finns massor med trevliga människor att prata med och givetvis massor med samtalsämnen.

4. Om vädret är ostadigt, köp en plastkappa utanför i kön. Kostar bara 20kr. Paraply är ingen bra idé att ta med, det blir många sura miner omkring dig från de som vill se artisterna om du fäller upp det.

5. Vart ska man sitta då? Det är ju väldigt olika vad man tycker. På bänkarna är det mysigt och lite varmare ifall det är en kall kväll. Man är nära artisten och får en bra connection. På läktaren är det inte lika trångt och man ser kanon. 

6. Lyssna! I visan är texten central, iallafall för mig. Ofta är det finurliga inslag som man inte vill missa eller så är det helt enkelt bara fantastiskt  vackra texter. 

7. Ut på stan efter! VisFestivalen är mer än bara konserten i ruinen. På stan är det mängder av människor och en stämning som är helt unik. Sätt dig på en uteservering och kolla in folk eller shejka lossa på Palladium, Stadt, Harrys eller någon annanstans. 

Om några timmar kör det loss. Ha en riktigt trevlig VisFestival! 
/Stina  

Att samlas innan och ladda tillsammans är ett hett tips. Fredrik, Anders och Malin har koll på hur man gör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0