Advent, pynt och julmarknad

Juletid närmar sig med stormsteg. Till helgen är det första advent och julevenemangen duggar tätt. Idag inleds adventsfirandet på kulbacken med klassisk julmarknad. Här väntar körer, tomtar och massor med knallar. Imorn blir det julskyltning i centrum med sång och dansuppvisningar, tomtar, glögg och julgodis. Flera butiker drar igång årets jullotteri, där de som handlar under december är med i utlottnig av 10 000 kr i presentkort hos Västerviks Handel.

Stora Torget: Fotografering med Tomten, lämna önskelista till Tomten, Lions bjuder på glögg och pepparkakor, åk häst och vagn, julmarknad med försäljning, Brevikskören sjunger från 13.00, tänd ett ljus för världens barn och se när granen tänds tillsammans med Luciakandidaterna 14.00.

Spötorget: Föreningen Danzvett uppträder från 15.00 med olika dansgrupper, även inne i Bryggaren.

Västerport: Glapack underhåller med sång och musik

Grönsakstorget: Stor snöhög!

Övrigt: Västerviks manskör hörs sjunga runt om i centrum från klockan 15.00. Glada tomtar som smyger runt i stan och bjuder alla barn på godis!


Tack iGoogle: Westervik SHORTHANDED RACE 2010

Det är inte helt lätt att hålla koll på allt som händer på destinationen. På turistbyrån försöker vi hålla så många tentakler ute som vi kan för att fånga upp alla bra evenemang i kommunen. Vi får stor hjälp av Kultur & Fritid som hjälper oss med vår evenemangskalender. Men allt fångas inte upp där. Vi har en del andra hjälpmedel som ser till att vi är så uppdaterade som möjligt. Genom iGoogle (klicka här för förklaring av iGoogle på Wikipedia och här för en kort film om iGoogle på YouTube) scannar jag av bloggar och andra nyhetsflöden som har med Västevik att göra. Idag fångade jag upp en ny seglingstävling nästa sommar: Västervik Shorthand Race 2010! Det är en ensamseglartävling, eller nästan i alla fall! Man kan vara två också, men inte fler. Det var bloggen blur.se som skrev om tävling som är i början av juni nästa år.





Lill Lindfors och Tomas Bolme gästar Västervik

På onsdag kommer de två legendariska skådespelarna till Västervik. Lill Lindfors och Tomas Bolme står på Bryggarens scen i Broadway-succén Plaza Svit. 

Västerviks Teaterförening beskriver:
"Plaza Svit är en intelligent och tänkvärd komedi som även spelats in som långfilm. Vi får en direkt inblick i hur ett elegant, men inte så värst lyckligt, par försöker att blåsa liv i äktenskapet. Hustrun har bokat sviten där de bodde första natten som gifta, men kvällen slutar inte riktigt som hon tänkt sig. Vi får också möta en Hollywood-producent med förförarplaner. Vi hamnar också mitt i ett stundande bröllop på hotellet, där den blivande bruden låst in sig på toaletten."

Plaza Svit spelas på Bryggan på onsdag den 11/11 kl. 19.00.

Mycket nöje! 

 


RSS 2.0