Smaka på Tjust

I helgen får man inte missa evenemanget Smaka på Tjust! Passa på att njuta av och uppleva allt vad gårdarna i Tjust har att erbjuda. Det bjuds på massor av spännande upplevelser allt från roliga barnaktiviteter och hantverkare i Hjorted, skolmåltidstävling för högstadiet och minimässa med smakprover från Saltmagasinet, välfylld bygdegård i Loftahammar, fullt av aktiviteter på gården i Smultronboda/Edsbruk, abborre på Sommarhuset och till skördefika på Tofvehult. Det är bara att välja och vraka. Utöver detta erbjuder affärer, gårdsbutiker, restauranger och caféer nyskördade och förädlade läckerheter. Alla håller öppet 10.00-16.00 under Lördag och Söndag!


Ta helgen och passa på att besöka alla smultronställen i Tjust!

Tack för allt och Lycka till Agneta!

 

 

 

 

Idag har vi haft avskedsfrukost för Agneta som efter 17 år hos oss nu ska prova sina vingar på annat håll. Som "straff" för att hon lämnar oss tömde vi våra lungor på luft för att fylla hennes kontor med ballonger! Man kan säga att hon blev smått överraskad när hon kom till jobbet imorse och hennes kontor hade blivit ett färgglatt ballongland. (Bilder kommer snart!)

Lysingsbadet m.fl var här för att säga hej då och Lycka till, alla kommer vi att sakna Agneta som alltid kommer till jobbet med ett leende på läpparna och en lösning på allt.


Vi kommer alla sakna dig Agneta! Lycka till på nya jobbet!

PS. vårt fikarum är alltid öppet för dig!

 


Stina, Malin, och Cattis.  Anna och Agneta från Lysingsbadet var också med.



Agneta med det fina fatet hon fick i present. Vi har verkligen Sveriges finaste turistbyrå!


"Godbitar från Västervik till Sveriges bästa besökare"

För några dagar sen kom det ut ett nytt nummer av vårt nyhetsbrev, med godbitar från Västervik, till alla våra besökare. Brevet innehåller mycket gott och blandat, nyheter, information och erbjudanden. I detta nummer finns att läsa om "Ensam mamma söker", Abalone Dots, allt som hänt under sommaren, allt som händer till hösten och mycket mera! För dig som ännu inte har registrerat din adress så är det inte försent du kan göra det på http://turista.vastervik.se/turistmagasin.asp där du också kan läsa alla artiklar både från det senaste brevet och från tidigare brev. Gör det nu!


Höstturer i skärgården med M/S Loftahammar

För den som vill uppleva Tjust skärgård under hösten finns möjlighet att åka på rundtur med M/S Loftahammar som varje tisdag och lördag kör en rundtur på ca 75 min. Passa på att uppleva skärgården i skiftande färger när naturen byter skepnad från sommar till höst en vacker septemberdag. Turerna går kl. 14.00 från skeppsbrokajen tom den 4:e oktober så det gäller att passa på! Biljetter finns att köpa hos oss på turistbyrån.

 

"Årets Västervikare" Extra bonus för Veteranbåtmötet!

Va kul att det var Solveig och Lars Nygren som blev årets "Västervikare"! De gjorde en stor insats i arbetet med sommarens veteranbåtmöte, som arrangerades av Västerviks Turistbyrå och Västerviks kommun. Därför blev de  nominerade till titeln, det är Västerviks-Tidningens läsare som skickar in förslag tillsammans med motivering, sen beslutar en jury vem som ska få priset. Lars och Solveig har ett genuint intresse för veteranbåtar och de har ambition att sprida kännedom och uppmärksamhet om dessa kulturskatter, som tyvärr alltmer börjar försvinna från vårt land. Många båtar köps upp av tyskar, holländare, m.fl., eftersom de är villiga att betala ett högre pris för rariteterna.

Tjustgalan, som går av stapeln i slutet på september, är det bl.a. "Årets Västervikare" som premieras. Då blir det gala och stor baluns för åttonde året och flera olika kategorier prisbelönas. Statyetterna som delas ut till pristagarna är miniatyrer av skulpturen "Genombrottet", som konstnären Henry Gustafsson designade. Det är ett stim fiskar, som med samlad kraft tar sig igenom ett hinder.

Tjustgalans motto är: Framtid, företagsamhet och samverkan.

/CattiS


/CattiS


En helt annan Björn: Ulvaeus

Nej, tyvärr var det inte Björn Borg som jag såg på Corner den här gången men sommarpersonalen har berättat att han varit inne på Turistbyrån flera gånger. Kul!

En annan kändis kom in på Turistbyrån för några år sedan. Jag satt och jobbade inne på kontoret för några år sedan och reagerade på att någon stod och tittade på mig från receptionen. Han hälsade och jag hälsade tillbaka med ett glatt leende. Han var väldigt lik någon jag kände? Vem var det? Hrm.... Det var Björn Ulvaeus!  

Denna megakändis kommer också från Västervik och var den gången tillbaka i hemstaden för att diskutera ett framtida Visans Hus. Björn var som bekant ett av B'na i supergruppen ABBA, som sägs ha bildats på Stadshotellet här i Västervik. Det vi lite yngre inte ofta känner till är att han också var med i Hootenanny Singers som kommer härifrån, ett band som främst var stort på 60-talet och början av 70-talet.

Med det gör jag en passning till dig, Jakob. Fler kändisar på byrån?

/Stina

RSS 2.0